top of page
Пошук
  • Тодорович А.Я., педагог-організатор

Всесвітній тиждень медіа-інформаційної грамотності

В Україні та світі відбуваються події Глобального тижня медіа-інформаційної грамотності (Global Media and Information Literacy (MIL) Week), що відзначається 24-31 жовтня. Ця визначна міжнародна ініціатива започаткована у 2012 році та проводиться ЮНЕСКО для усіх зацікавлених сторін, щоб відзначити прогрес у критичному сприйнятті інформації.


У ХХІ столітті людство знаходиться під впливом медіа, потоків інформації, які кожен з нас щоденно отримує, не усвідомлює і не завжди опрацьовує так як слід. Ми щодня користуємося мобільними телефонами, гаджетами, смартфонами, планшетами, ноутбуками та іншою цифровою технікою. Діти є найбільш вразливою категорією у цифровому світі, тому важливо формувати медіаграмотну дитину, яка розуміє сутність інформаційного потоку та усвідомлює, що постійно перебуває під інформаційним впливом. Знає, як захиститися від інформаційних маніпуляцій.

Команда учнівського самоврядування разом із педагогом-організатором Тодорович Аллою Ярославівною підготували для учнів ліцею інформаційне відео «Чи знаєш ти про маніпуляції?»

32 перегляди0 коментарів
bottom of page