top of page
Пошук
  • А.О. Полтавець

Крок за кроком до перемоги


Сучасному поколінню пощастило жити в часи, коли набирає обертів рух за здоровий спосіб життя. Нічні сидіння з алкоголем та дикі танці на танцювальних майданчиках відходять в минуле. Тепер більше молоді можна побачити на інших майданчиках – спортивних.

Так, традиційний урок фізкультури у школі, з якого втекти вважалося за геройство, тепер відвідують охочіше, адже бути здоровим духом та сильним тілом хочуть бути усі.

Своїм учням я кажу, що життя - це не тільки боротьба, але й інші види спорту. За підтримки колег та, звичайно, учнів напередодні Дня фізичної культури та спорту я вирішив організувати Першість школи з міні-футболу. Цей спорт давно став невід’ємною частиною мого життя, а тому хочеться долучити до нього якомога більше дітей.

В змаганнях взяло участь 7 команд 5-11класи, а це, не багато і не мало, - 40 учнів! Турнір відбувався за круговою системою. Кожен клас хотів стати першим володарем Кубку школи, тому видовищних матчів було чимало. Окремо варто згадати учнів п’ятого класу, для яких ці змагання стали першими в старшій школі. Їхньому запалу та наполегливості могли позаздрити й найстарші учасники турніру.

Як-то кажуть, найзапекліша боротьба відбувається, коли йде брат на брата. Так в різних командах довелося змагатися семикласнику Сашку Савюку та його брату – п’ятикласнику Георгію. Корнійчуки Микита та Максим грали відповідно за восьмий і дев’ятий клас. Десятикласники Микола і Андрій Войтюки мірялися силами з братом восьмикласником Павлом. Часом про братерську любов доводилося забувати, але тільки на час матчів.

Хоча кожна команда віддавала всі свої сила на спортивному майданчику, як і в кожних змаганнях є лише один переможець. Почесне третє місце посів 9класу,а саме Корнійчук Максим, Хведенчук Тарас,Романюк Павло та Мартинюк Ярослав. Срібними призерами стали учні 8 класу,а саме Корнійчук Микита,Василевський Владислав, Войтюк Павло та Поліщук Олександр. Переможцями турніри стали учні 10класу,а саме Сльозко Владислав,Войтюки Микола та Андрій,Гезун Павло (на фото).

Отже, Першість з міні-футболу виграно! Кубок найкращій командні вручила директор школи Ліля Анатоліївна Купіч. Через неймовірне захоплення і цікавість дітей вирішено, що цей турнір стане традиційним, і щороку Кубок школи знаходитиме нового володаря.

  • Свого часу мені пощастило з друзями та тренером, які змогли зацікавити мене спортом. Тепер я всіляко намагаюся виробити в дітей бажання до активного і здорового способу життя. Такі змагання не лише розвивають їх тілесно, але й вчать працювати в команді. Звичайно, буде дуже приємно, якщо хтось з них захоче зробити футбол чи інший вид спорту частиною свого життя. Тоді моя місія, як вчителя фізкультури, буде виконана. Хоча переміг один клас, та мені здається, що задоволення від турніру отримали усі. А молодші класи вже з нетерпінням чекають на наступну Першість.

А вона обов’язково буде! Задумів у мене ще чимало. Такий вдалий турнір і щира вдячність учнів ще більше додали бажання і натхнення до реалізації планів.

Саме через таких людей, що дають хороший приклад молоді, ми й впевнено йдемо до здорового і сильного суспільства. Адже кожна сильна нація формується з сильної духовно і морально молоді.

Вчитель фізичного виховання

А.О.Полтавець

0 переглядів0 коментарів
bottom of page