top of page
Пошук
  • Тодорович А.Я., педагог-організатор

Docudays у Піддубцівському ліцеї

Під час осінніх канікул (25– 29 жовтня) учні Піддубцівського ліцею приєдналися до Українського шкільного DOCU/ТИЖНЯ від Міжнародного документального кіно про права людини Docudays UA.


Цьогоріч його темою є демократія та демократичні вибори як верховенство влади народу, який через своїх представників відстоює інтереси і цінності різних соціальних груп. Команда Мережі кіноклубів Docudays UA спільно з залученими експертами підготувала та адаптувала фільми для учнів 5-7, 8-11 класів.



Учні 5–7 класів отримали доступ для онлайн-перегляду фільму нідерландського режисера Єруна ван Велзена «Цап за голос» про кенійські вибори та виховання демократичних цінностей у школах.




Старшокласники переглянули китайсько-данську стрічку режисера Вейдзюнь Чена «Голосуйте за мене, будь ласка», де розповідається про вибори старости в школі Уханю, що в центральному Китаї. Своїми враженнями від переглянутих документальних фільмів школярі поділилися у GOOGLE-формі.



У п’ятницю, 29 жовтня, в межах шкільного DOCU/ТИЖНЯ відбулося тематичне засідання учнівського самоврядування, під час якого учні обговорили переглянуту кінострічку «Голосуйте за мене, будь ласка», дізналися про історію зародження та особливості документального кіно, подискутували на тему демократія і виборче право, порівняли та проаналізували вибори учнівського самоврядування у власному навчальному закладі із виборами у школі міста Ухань.


Учні впевнилися, що важливо робити обґрунтований вибір кандидатур представників до шкільних органів влади, адже це перший крок для майбутнього свідомого і демократичного вибору депутатів, голів громад та Президента країни.

94 перегляди0 коментарів
bottom of page